Skip links

Zvučna izolacija

U današnjoj novogradnji sve pristutniji su materijali koji imaju dobru absorpciju zvuka. Današlji kupac stana želi poboljšan životni komfor, gde osim dobre termo izolovanosti želi i dobru zvučnu izolovanost.

U zavisnosti od konstrukcije objekta, da li je u pitanju sendvič zid ili ventilirisana fasada postavljaju se određeni apsorberi zvuka ili ti zvučna izolacija.

  • PLUTA je jedna od odličnih apsorbera zvuka ali su je u zadnje vreme zamenili novi materijali
  • KAMENA VUNA osim što ima funkciju za termo, pokazala se i kao odlična ZVUČNA izolacija
  • AZMAFON je našao veoma veliku primenu u gradjevinarstvu, naročito u delovima u zgradi gde je potrebno izolvati dva stana jedan od drugog, na zidovima od blokova ali i kao ispunu u zidovima od gips kartonskih panela.

Danas se u modernoj gradnji koriste i više vrsta akustik panela, koji su izuzetno efikasni.

Kada pomenemo zvučnu izolaciju, onda se ona deli na nekoliko segmenta :

  • Izolacija zidova (unutrašnjih i spoljnih
  • Izolacija podova
  • Izolacija plafona
  • Zvučna izolacija cevi (kanalizacionih i vodovodnih instalacija)

Montažu svih vrsta materijala zvučne izolacije, odlikuje laka montaža i relativno pristupačna cena. Da bi apsolutno uživali u svom domu , bez neželjene buke, potrebno je da uradite i zvučnu izolaciju svog stana, kuće. Za materijal koji ćete se odlučiti ( pošto to za svakog predstavlja trošak koji nije uračunao sa ostalim potrebnim troškovima) možemo zasigurno reći da je svaki od gore navedenih materijala dobar i da će za odredjeni procenat decibela smanjiti deo buke ali ako možemo da damo blagu prednost nekom, onda je to kamena vuna, jer sa njom dobijate termo i zvučnu izolaciju.Kamena vuna ima skroz solidnu zvučnu izolaciju oko 50 decibela.

Leave a comment